21 Ocak 2013 Pazartesi


KAÇAN BALIKLAR BÜYÜK OLUR - 1



         
      Bu yazı dizisinde son anda gerçekleşmeyen transferlere yer vereceğiz.2013 ara transfer döneminini son dönemlerine girildiği bu günlerde yapılan transferlerin yanı sıra yapılmayan transferler ilerki yıllarda ne kadar can yakacağının geçmiş yıllarda ki örneklerine bakalım isterseniz.

Zlatan İbrahimovic
     2000 yılında Arsene Wenger, o yıllarda henüz 16 yaşında olan İsveç’in gelecek vaat eden yıldız adayı İbrahimoviç’i deneme antrenmanları için kulübe davet etmişti. Genç Zlatan Londra’ya gitti, kulübü gezdi. 
Wenger, İbra’yı bir hazırlık maçında oynatıp, neler yapabileceğini görmek istiyordu. Ancak genç Zlatan, o günlerde de kendisine aşırı güveniyle, “İbrahimoviç deneme yapmaz” dedi ve Arsenal defterini kapattı.Aradan geçen uzun yıllar sonrasında, İbra’nın bu hareketi hatırlatılan Wenger, “evet,” diyor, “kendine çok aşırı güveniyordu. Ancak yarattığı kariyer gösteriyor ki, özgüveninde haklıymış”

Cristiano Ronaldo



      Arsene Wenger’in sonuna kadar yaklaşıp da imza attırmayı başaramadığı bir diğer isim, Cristiano Ronaldo olmuştu. 2003 yılında Sporting Lisbon’dan Londra’ya, Arsenal’e deneme antrenmanları için gelen Ronaldo, Wenger’e kendini kanıtlamayı başarmıştı. Hatta ikili 3 kez özel görüşme yapmış, Arsenal ile Sporting Lisbon bonservis bedelinde de anlaşmıştı. Ancak imza süreci uzadı. Araya giren Sir Alex Ferguson da transferi Kırmızı Şeytanlar adına sonlandırdı.               

Rademel Falcao

      Bu kez 2009’a uzanıyoruz. Atletico Madrid’in süper yıldızı Radamel Falcao o günlerde River Plate forması giyiyor ancak aklı fikri Avrupa’da. 6 milyon pound bonservis bedeliyle Aston Villa’nın kapısını çalıyor. Yönetim anlaşmayı bitirmek üzereyken teknik direktör Martin O’Neill, Falcao’yu kadrosunda düşünmediğini söylüyor. İngiltere hayalleri suya düşen Kolombiyalı Porto’ya imza atıyor, ardından Atletico Madrid’e transfer oluyor.

Samuel Eto'o


İngiltere hayali son anda suya düşen bir başka yıldız adayı ise Samuel Eto’o olmuştu. 2001’de Mallorca’da ortaya koyduğu performans ile Bolton Wanderers’ın dikkatini çeken Kamerun’lu forvetin transferi için tüm evraklar hazırlanmıştı. Tek sorun 8 milyon euro bonservis bedeliydi. Teknik direktör Sam Allardyce, yönetime, “Şimdi 8 milyon vereceğiz, birkaç yıl sonra 20-25’e çok rahat satarız” dese de ikna edemedi. Eto’o, 2004’te 24 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Barcelona’ya transfer oldu. Allardyce, haklı çıktı. 





Şimdilik bu kadar tekrar görüşmek üzerere...
Erkan PARLATICI






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder